lørdag 30. januar 2010

Verden akkurat naa...

Jeg dro til Siem Reap med en av elevene mine i gaar. Hun hadde hatt det litt tOft, saa jeg ville reise litt bort fra bygda, gi henne litt is og aa prate med henne. I huset hennes bor det 9 personer. Mammaen hennes har ingen jobb, pappaen dOde i armene hennes for ikke saa lenge siden av alkoholforgiftning. Den eldste sOsteren sykler i nesten 2 timer hver morgen til et marked hvor hun selger fisk dyrere enn hva hun har betalt for. Noen ganger gaar hun i minus, andre ganger tjener hun nok til ris som hun gir til familien. De dyrker noen grOnnsaker som de har i bakgaarden, saa de har noe aa spise. En av sOstrene hennes (ogsaa min elev) skal gifte seg om en maaned. Hun sier hun skylder han aa gifte seg med henne fordi han har ventet saa lenge paa henne, men hun har ikke egentlig lyst. Han er ikke en god mann for aa si det slik! Veldig mange av mennene her er alkoholikere og maktmisbrukere og jentene faller som fluer. Det er vondt aa se et folk som lider, men det er enda vaerre aa se barn, ungdommer og familier man har blitt veldig glad i, som hver dag lurer paa om det er mat paa bordet eller ikke...

2 kommentarer:

  1. Det er alltid toft aa hoere slike historier. Man blir aldri helt den samme igjen. Staa paa, Lotta, du er toff. Tenker ofte paa deg. Vi er jo nesten naboer :)

    SvarSlett
  2. Hjertet mitt gråter for mennesker i sånne situasjoner! er så urettferdig! Må gud være nær der nede å styrke deg og jentene som opplever dette. Vondt. vi må bare holde fast i håpet så ikke alt blir helt svart. Her hjemme har vi bønneprosjekt om å få en jente som er et år yngre enn oss i hus. hun er rusmisbruker, har aldri hatt en venninne, bodd på gata siden hun var 12 og har i tillegg narkolepsi(hun får kraftige anfall). Og nå er det meldt 20 minus igjen. Må Gud bruke oss på den beste måten for disse menneskene som han elsker så høyt!

    Gud bruker deg Lotta. Når det er tøft, så prøv å kast dritten på han og hvil i løftet hans om at han vil ta våre bekymringer!

    SvarSlett